Hur du kan spendera din lottovinst

Med jackpottar som i många fall uppgår till hundratals miljoner kronor eller till och med några miljarder kronor, kan det vara svårt att greppa hur ofattbart mycket pengar det faktiskt rör sig om. Lika svårt kan det vara att veta vad man skulle göra för vinstpengarna om man vann en så pass stor summa. Om du funderar på vad du skulle kunna göra om du vann på lotto, kan du få några uppslag genom att titta på vad andra lottovinnare har gjort.

Jackpottvinnare på lotto

Efter att ha vunnit 28,9 miljoner dollar (motsvarande 276 miljoner kronor) genom sin andel i ett jackpottvinnande spel, bestämde sig John Kutey och hans fru för att öronmärka en del av pengarna, nämligen 200 000 dollar, till byggandet av en vattenpark. New Jersey-bon Evelyn Adams vann två gånger på lotto mellan 1985 och 1986. Totalt vann hon 5,4 miljoner dollar. Hon bestämde sig för att spendera dessa på bordsspel och slotmaskiner i Atlantic City, vilket hon förmodligen inte borde ha gjort. Idag är hon nämligen utfattig efter att ha spelat bort hela vinsten.

Den kanadensiske aktivisten Bob Erb vann 2012 25 miljoner dollar på lotto på vägen till sin fars begravning. Bob hade spelat på lotto i 43 års tid och använde bland annat en miljon dollar till att stödja kampen för en legalisering av marijuana. Janite Lee från Sydkorea vann 1993 18 miljoner dollar på lotto. Hon donerade, spelade och shoppade bort alla pengar innan hon 2001 gick i personlig konkurs.

Roger och Lara Griffiths vann 2006 1,8 miljoner pund efter att ha spelat lotto. Vinstpengarna använde dem bland annat till att köpa sitt drömhus – en fastighet med en prislapp på 670 000 pund. Utöver denna köpte de även en Porsche och två andra fastigheter för uthyrning och investerade på börsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *