Tips till dig som vinner stort på lotto

Även om många tror att allt är guld och gröna skogar när man har vunnit på lotto, ligger det ofta en bit ifrån sanningen. Det är viktigt att du sätter allt i perspektiv och inte förlorar kontakten med din omgivning bara för att du har vunnit en större summa pengar.

Mycket pengar

Du kanske använder en del av vinstpengarna till att flytta till ett finare område. Du planerar en stor inflyttningsfest och bjuder in alla grannarna. Bli inte förvånad om ingen dyker upp, eftersom de inte tycker du förtjänar pengarna. Även om okända människor tar kontakt med dig, kan det vara så att allt de egentligen vill prata om är pengar. De kan till exempel fråga var du förvarar pengarna, hur du spenderar dem och om du fortfarande har kvar några pengar. Det är frågor som ingen VD skulle få. Allt prat om pengar kan göra att du blir trött på hela situationen.

Livets förändras vid en gigantisk vinst

Många som vinner stort tror att de kommer fortsätta ha samma vänner och göra samma saker som tidigare. Men om du har vunnit 100 miljoner dollar och vill flyga till Hong Kong över helgen, måste du antingen hitta någon som har råd att följa med dig eller betala vännens resa. Att alltid betala för andra människor kan snabbt bli väldigt tröttsamt.

Det kan vara svårt att förbli anonym efter att ha vunnit en storvinst på lotto. Om du inte är van att få mycket uppmärksamhet kan det vara jobbigt att tvingas in i rampljuset. Att hjälpa andra människor kan vara givande, men du bör inte donera alla pengar på en gång. Det är nämligen bättre att donera till exempel 100 000 kronor per år, vilket gör att du fortfarande behåller kontrollen och kan se till att pengarna spenderas på ett bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *